Menu
11 jul 2018
Rondvaarten trekschuit de Snikke ‘De Johannes Veldkamp’

Oranjedorp

Juli 1, 2018

De dagtochten zijn vaarten waar iedereen mee mee kan, alleen, met uw gezin of vrienden, het maakt niet uit. Kleine groepen kunnen tijdens de individuele vaarten ook reserveren. Er kunnen dan natuurlijk wel andere gasten aan boord zijn. Als groep betaalt u nooit meer dan een groepsvaart zou kosten.

Je vaart over de Hondsrug op het Koning Willem Alexander kanaal, het nieuwe kanaal met zijn sluizen ontdekken op de woensdagmiddag.
Vertrek vanaf Oranjedorp: 13.15 uur en de aankomst in Oranjedorp omstreeks: 16.45 uur.
De rondvaarten over het Koning Willem Alexanderkanaal vertrekken aan het eind van de Oosterwijk Westzijde nummer 93 in Oranjedorp.

Over de trekschuit de Snikke ‘De Johannes Veldkamp’
De boot is in 1907 gebouwd in het Friese Lemmer en het afgelopen jaar gerestaureerd door de eigenaar in samenwerking met vrijwilligers van het Gilde Emmen e.o. Er is keihard gewerkt om de trekschuit op tijd klaar te krijgen.

De Snikke is 19,66 meter lang en 3,36 breed en kan 40 passagiers vervoeren.
Het schip voer in 1937 onder de naam ‘Koopmans Welvaren’ ook al door Drenthe. Ze is zoveel mogelijk in oude staat hersteld, al zijn er wel voorzieningen aangebracht voor het vervoer van gasten.

Tot de jaren zestig werd de Snikke voornamelijk gebruikt voor het vervoer van mensen, vee, turf en goederen. In die tijd werd ze nog met menskracht (vaak door vrouwen) en later ook met paarden door het water voortgetrokken. Voor de voortstuwing is er nu gemakshalve een motor ingebouwd. De Johannes Veldkamp is vanaf 23 juni 2007 weer in de vaart.

Kosten en Reserveren
Deze vaart kost € 12,50 p.p. inclusief één consumptie.
Kinderen vanaf 3 jaar € 7,50 p.p.

Het is aan te bevelen vooraf te reserveren.

Meer informatie en reserveren? Bezoek de website van Stichting de Snikke hier.


Route & vaartips
Vaar
Magazine

Bekijk onze interactieve tracéinfokaart. De hele #N391 in beeld. http://t.co/3JOp4qHWy5

02-03-2015

RT @Emmen_nu: Meer boten op de Veenvaart : Emmer Compascuum - De bootvaart in de Veenvaart komt nu een beetje op gang. Maand ......

22-05-2014

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!