Menu

Vooraankondiging – Promotiefestival Veenvaart.

22 Jul 2016

Motto: “ De Veenvaart Ontmoet, de Veenvaart Verbindt”.

Zaterdag 3 en zondag 4 september staat Zuidoost Drenthe in het teken van de promotie van de Veenvaart; de promotie van de daar aan liggende dorpen en de promotie van de regio Zuidoost Drenthe.

Alle acht dorpen (*) langs de Veenvaart, musea en organisaties in de regio en aan de veenvaart gerelateerde organisaties/instellingen (regionaal en provinciaal) zijn uitgenodigd om zich in een grote tent bij de Spaarsluis in Oranjedorp aan het Koning Willem Alexander Kanaal te presenteren aan een groot en breed publiek. Ook zijn er contacten gelegd met vertegenwoordigende organisaties/instellingen aan de Duitse kant.

De presentaties worden omlijst met een kleinschalig en aansprekend activiteitenprogramma, Zo vaart bijvoorbeeld De Snikke op beide dagen met acties aan boord, zijn er bijdragen van Kapitein Kolk, worden er passende verhalen verteld over de geschiedenis van de regio, zijn er gidsen die tekst en uitleg geven over verschillende, aan de veenvaart en de regio verwante, onderwerpen en is er muzikale omlijsting van het geheel met daarnaast livemuziek op de zaterdagavond.

Dit promotiefestival is een idee en initiatief van het bestuur van de Coöperatieve Vereniging De Veenvaart, in de volksmond de veenvaartcoöperatie genoemd. Ook zij zal zich ruimschoots presenteren op beide dagen. Zaterdag is er een programma van 10.00 uur tot 18.00 uur, aanvullend op de avond van 20.00 uur tot 24.00 uur en op zondag start het programma om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Toegang op beide dagen voor alle activiteiten is gratis.

Beide dagen worden financieel mogelijk gemaakt door bijdragen uit zowel eigen middelen als ook door middel van een bijdrage van de gemeente Emmen in het kader van ‘Van Goede Grond’ / Emmen cultureel Drentse gemeente 2015/16.

De organisatie, bestaande uit een representatieve werkgroep van leden van de coöperatie (vertegenwoordigers uit de dorpen), heeft alle contacten en voorbereidende werkzaamheden onlangs in gang gezet en werkt vol enthousiasme aan de realisatie van het promotiefestival – eerste editie 2016.

De acht dorpen langs de Veenvaart zijn: Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Erica, Klazienaveen, Oranjedorp, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen Noord, Barger Compascuum en Emmer Compascuum.

Noot voor de pers: voor nadere toelichting en informatie kan contact opgenomen worden met:

  1. Ate Bontjer (vz van de coöperatie) (T) 0591 319123 of (M) 06 41403213
  2. Stoffer Appeldorn (bestuurslid/coördinatie) (T) 0591 390453 of (M) 06 38406916

Van Goede Grond


Route & vaartips
Vaar
Magazine

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!