De Route: Oranjedorp

De vaarroute gaat door de Hondsrug. Dit is een langgerekte zandrug van Coevorden tot de stad Groningen. De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. De rug is ontstaan aan het eind van de voorlaatste (Saale) ijstijd en bestaat uit door het landijs meegevoerd keileem. Bij Oranjedorp (ontstaan rond 1858) bereikt u het hoogste punt van de vaarroute.

Kanaalgravers hebben in het verleden geprobeerd een vaarweg aan te leggen door de Hondsrug. Dit lukte niet doordat ze stuitten op dikke lagen keileem, zand en zwerfkeien. In het centrum van Nieuw-Dordrecht laat het gebied “de Leegte” nog iets van deze poging zien. Met nieuwe technieken en machines lukte het in 2012 iets zuidelijker wel bij het graven van het Koning Willem Alexanderkanaal.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Nieuws uit Oranjedorp

  Oranjedorp  Benieuwd wat er allemaal in Oranjedorp gebeurt? Volg ons dan op socialmedia (Activiteitenoranjedorp) of bekijk de website www.oranjedorp.info